Aliatul lui Putin, Ramzan Kadîrov, critică armata rusă după retragerea din nord-estul Ucrainei: „Mă văd obligat să le explic situația reală de pe câmpul de luptă”

Aliatul lui Putin, Ramzan Kadîrov, critică armata rusă după retragerea din nord-estul Ucrainei: „Mă văd obligat să le explic situația reală de pe câmpul de luptă”
Publicat: 12/09/2022, 15:04

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei desemnat de Kremlin, a criticat conducerea armatei ruse, după ce aceasta a părut luată pe nepregătite de contraofensiva Ucrainei. Liderul cecen a sugerat, de asemenea, că Vladimir Putin ar putea să nu fie conștient de modul în care se prezintă situația reală pe câmpul de luptă.

„Au făcut greșeli și cred că vor trage concluziile necesare”, a spus Kadîrov într-un mesaj audio postat duminică pe canalul său Telegram.

„Dacă astăzi sau mâine nu se vor face schimbări de strategie, voi fi obligat să vorbesc cu conducerea ministerului apărării și conducerea țării pentru a le explica situația reală de pe teren. Este o situație foarte interesantă. Este uluitor, aș spune”, a spus Kadîrov, un fost rebel devenit aliat al Kremlinului, care conduce Cecenia – o republică rusă din Caucaz – cu o mână de fier, scrie The Guardian.

De la invazia pornită în 24 februarie, Kremlinul s-a concentrat pe reducerea la tăcere a vocilor liberale care critică războiul, dar pe măsură ce lucrurile se înrăutățesc pe câmpul de luptă, Putin se confruntă cu tot mai multe critici din partea aliaților.

Oficialii din Moscova vor demisia lui Vladimir Putin! „Opiniile dumneavoastră sunt depăşite şi împiedică dezvoltarea Rusiei”

Deputații din Lomonosovki îi cer președintele rus Vladimir Putin să demisioneze, afirmând că ”totul a mers prost” de la începutul celui de-al doilea mandat al său și sugerează o schimbare de putere de care Rusia are nevoie.

Deputații au postat decizia lor protocolară pe site-ul web al districtului Lomonosovsky, inclusiv o înregistrare video de 30 de minute de la întâlnirea lor din 8 septembrie.

În apelul lor, deputații subliniază că retorica agresivă a lui Putin și a subordonaților săi a aruncat Rusia înapoi în epoca Războiului Rece.

De asemenea, ei au contestat datele economice care arată o dublare a PIB-ului țării și au spus că salariul minim nu a crescut la nivelul declarat de guvern.

Totodată, au mai spus și că masa de oameni muncitorească și persoanele inteligente au părăsit Rusia, situația fiind incertă iar șansele ca totul să revină la normal sunt din ce în ce mai reduse.

Acestia s-au adresat către Putin: „Opiniile dumneavoastră, modelul dumneavoastră de management sunt iremediabil depășite și impiedică dezvoltarea Rusiei și a potențialului său uman.”

Deputații au făcut apel chiar și la primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, precizând că sistemul de autonomie locală nu funcționează de fapt la Moscova, iar la nivel de district s-a dezvoltat o putere duală, ceea ce oprește orice inițiativă a locuitorilor locali și a reprezentanților lor.

Vladimir Putin, liderul sau dușmanul poporului?

Un protest asemănător organizat la începutul săptămânii de către legislatorii locali din Sankt Petersburg s-a soldat cu convocarea autorităților la departamentul de poliție.

Șapte parlamentari au cerut camerei inferioare a parlamentului, Duma de Stat, să-l acuze pe Putin de înaltă trădare pentru decizia sa de a lansa invazia neprovocată a Ucrainei.

Sâmbătă și duminică au loc zilele Moscovei, asta înseamnă că oamenii pot ieși pe străzi în număr cât mai mare, deci și un potențial protest ar putea ușor lua amploare, motiv pentru care autoritățile au blocat centrul orașului cu mai multe camioane, potrivit Radio Free Europe.com.

Războiul din Ucraina a intrat, luni, în ziua cu numărul 201.

Urmărește cele mai noi evoluții ale războiului din Ucraina AICI.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă regulile ITP. Vehiculele trebuie inspectate în fiecare an
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Directorul general al Telegram, arestat în Franța